Indicators on جلوگیری از کبد چرب You Should Know
Indicators on جلوگیری از کبد چرب You Should Know
Blog Article
کبد چرب بیشتر از نوع غیر الکلی است و میتواند منجر به التهاب کبد و آسیب سلولی شود. آسیب مداوم به سلولهای کبدی میتواند عملکرد کبد را مختل کند و احتمال ابتلا به سرطان کبد و بیماریهای قلبی، مشکلات کلیوی و دیابت را افزایش میدهد.
استرس باعث اختلال در یک فرایند تاشدگی پروتئینی خواهد شد؛ این فرایند در مغز انجام میشود و مختل شدن عملکرد آن منجر به بروز کبد چرب خواهد شد.
عوامل مختلفی مانند چاقی، عدم تحرک، مصرف زیاد چربی و کربوهیدرات، مصرف طولانی مدت برخی داروها یا اوردوز و ابتلا به سندرم متابولیک دیابت میتوانند ریسک ابتلا به کبد چرب غیر الکلی را افزایش دهند.
این مرحله، شدیدترین حالت کبد چرب است. در این حالت، حجم بافتهای زخمی بیشتر شده و کبد دچار مچالهگی و تورم خواهد شد. به این شرایط، سیروز کبدی گفته میشود. معمولا سیروز کبدی بعد از سنین ۵۰ تا ۶۰ سالگی اتفاق میافتد. در مواردی مشاهده شده که افراد مبتلا به سیروز کبدی دچار دیابت نوع ۲ هم هستند.
آسیبهای ناشی از سیروز کبدی برگشتناپذیر خواهد بود. روند پیشرفت سیروز تدریجی بوده و پس از سالها باعث توقف کامل عملکرد کبد میشود که به این حالت نارسایی کبد میگویند. در نهایت این افراد نیاز به پیوند کبد پیدا خواهند کرد. در مواردی نادر، سیروز میتواند به سرطان کبد منجر شود.
در موارد پیچیدهتر مانند سیروز لازم به مصرف دارو، جراحی و در نهایت پیوند کبدی است.
کربوهیدراتهای تصفیه شده بهعلت ساختار سادهای که دارند، سریع هضم شده و به قند و چربی تبدیل میشود؛ تمام مواد قندی مانند قند و شکر، شربت های شیرین، آبمیوههای صنعتی و همچنین مواد نشاستهای مانند آرد سفید، برنج سفید و پاستا حاوی کربوهیدراتهای تصفیه شده هستند و مصرف بیش از اندازهی آنها میتواند خطر ابتلا به کبد چرب را افزایش دهد.
به طور منظم از این آبمیوه بنوشید در صورت دلخواه، میتوانید مقداری عسل نیز به آن اضافه کنید.
این نوع شدید از گریدهای کبد چرب است که علائم ظاهری دارد و برای بهبود آن درمانهای جدی و دارویی ضرورت دارند. در این مرحله، کبد به شدت زخم شده و نمیتواند خود را بهبود بخشد. با این حال، ابتلا به سیروز، مدت طولانی و گاهی چند دهه طول میکشد. بنابراین، زمان کافی برای اقدام، قبل از شروع بحران از دست رفتن کبد وجود دارد.
اگر واقعا به دنبال تنوع هستید، یک اسموتی خوشمزه بخورید به دلیل اینکه پالپ موجود در میوه حفظ می شود، اسموتی سالم و مفید است و مانند این است که خود میوه را می خورید.
ورزش منظم و تنظیم وزن: چاقی یکی از عوامل ایجاد کننده کبد چرب است. ورزش روزمره و پیگیری برنامههای کاهش وزن میتواند به شما در کنترل بیشتر تغییرات چربی در کبد کمک کند.
به عنوان مثال به جای روغن خردل یا کانولا از روغن زیتون استفاده شده و برای مهار گرسنگی در بین وعدههای غذایی، میوه و آجیل مصرف شود.
برخلاف نوشیدنی برای کبد چرب هپاتیت که یک بیماری مسری است، امکان سرایت کبد چرب وجود ندارد.
آووکادو، حاوی مواد شیمیایی موثری است که می تواند آسیب کبدی را کاهش دهد، این میوه سرشار از گلوتاتیون، ترکیبی که کبد برای پاکسازی سموم مضر به آن نیاز دارد، است.